Stort
Hjem/Om prosjektet Kontakt oss Spørsmål og svar Våre behov About
Barnehjemmet og barna


Ronning maskin


 

   

 

Bli sponsor: Sparebanken Sør kontoen 2801 1723 251

Last ned knapp

ADAMA-PROSJEKT I ETIOPIA ER MER ENN ET BARNEHJEMSPROSJEKT!
Vi ønsker å gi mer enn håp! Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe noen!!!
DET ER MULIG for din virksomhet å bli SPONSOR eller STØTTESPILLER av
ADAMA-prosjektet! 

Gutten@

Vi er avhengig av en viss forutsigbarhet. Derfor henvender vi oss til næringslivet for hjelp. Vi tror det kan skape engasjement, positive- og samlende holdninger for eier og ansatte å være delaktige i et hjelpeprosjekt.  Å få være med på å gi barna i ADAMA livsmot og et verdig liv med livskvalitet og livskompetanse som byggesteiner er noe en kan være stolt og glad for å hjelpe til med! Det er over 2000 gatebarn som trenger et hjem!!!

Første byggetrinn vil leve sitt eget liv, nå vil vi starte andre byggetrinn, barnehjem og skole. Vi er avhengig av glade, gode medhjelpere for å finansiere dette. Vi ser for oss en  3- 5 års periode før prosjektet kan stå ferdig. Vi vil gjerne
komme i kontakt med deg angående støtte til dette. Vi ser for oss en ordning, med et faste årlige beløp, over en 3-5 års periode. Støtten skal være i den størrelsesorden som passer virksomheten, for eksempel Kr.: 50000 – 30000- 10000 eller et annet beløp i året. 

Slik startet det hele:

I 1989 var jeg rektor på Valdres Folkehøgskule der fikk vi en student fra Etiopia, Genet Yoseph. For ca 6 år siden var hun i hjemlandet. Hun kom oppbrakt tilbake og sa: ”Jeg må gjøre noe for barna i Etiopia, kan du hjelpe meg Karin???”
Visjonen hennes, som nå også er min
, er et barnehjemsprosjekt i hennes hjemby ADAMA. ADAMA= Nazret på globus og i kart. I første omgang hjalp jeg henne  til å kjøpe tomt. Samtidig innså jeg at å bygge barnehjem klarer vi ikke alene og spurte henne: ”Er det noe vi kan gjøre i Etiopia for å skaffe midler, slik at vi i minst mulig grad er avhengig av hjelp fra Norge?”

Da hun reiste tilbake til Adama for å starte byggingen av barnehjemmet fikk hun denne beskjed av myndighetene: ”Tomten din er beregnet for kafeteria og hotell.” Hun reiste slukøret tilbake til Norge. Men den store skuffelsen ble svaret
på spørsmålet vi hadde grunnet på lenge. Hvordan skaffe midler i ETIOPIA? Vi bestemte oss for å prøve å bygge kafeteria og hotell gjeldfritt. Gjeldfritt ble det ikke, men når det er det skal alt overskuddet av driften, gå til å bygge og drive barnehjem og skole.                                                                                                                                            Noen spør seg sikkert, er det marked for kafé og hotell? JA, Adama/Nazret er finanshovedstaten i Etiopia, forretningsfolk legger i stor grad møtevirksomheten sin til Adama og rike etiopiere ferier der!

Kafeteriaen:

Kafèteriaen er i drift, innredddet på tradisjonellt vis. Den eneste av sitt slag i byen.

Tradisjonellt kledde statuer tar imot deg ved inngangen til kafeteriaen

Konferabsebygget klargjøres:

 Konferansesenter, til 300/400 personer, som ble vi måtte bygge ved siden av hotellet. Det har allerede vært arrangert bryllup i sentere!

 Det endte med at vi måtte ta opp lån for å få opp denne bygningen. Her legges siste hånd på verket!

Vår dyktig entreprenør, Mulugeta Taa, har vært en pådriver sammen med Genet!!! Vi blir bare mer og mer begeistret for hans hjelpsomhet. Det er utrolig hva han får til for små midler! Mulugeta har også lovet å stå for byggingen av barnehjemmet/skolen. 

Nå er det bygging av barnehjem og skole som står for døren. Var i møte med ordføreren dagen før jeg reiste hjem. han lovet ny tomt til resten av prosjektet.Det har kommet en ny lov, nå i januar, som vi studerer nøye før vi setter i gang arbeidet. Loven har noe med hjelpearbeid å gjøre, den gjør det vanskeligere, men vi bygger privat og tror derfor ikke at loven vil ramme oss. MEN - dette må undresøkes nøye før vi starter opp. Håper bare det går raskt for det river i hjerterota og tårene trenger seg på når jeg ser for meg barna fra ettårs alderen kledd i bare filler, skitne, barbeint, med hendene utstrakt mot meg, gråtende roper de mamma eller hvit, tigger - med håp i bedende øynene om at noe må bli lagt i hendene deres! Jeg brenner for at disse barna, som trenger det, må få en tryggere oppvekst enn gata! Vi lever ikke evig på denne jorda, derfor må vi bygge noe som på sikt ikke er avhengig av oss!!!

Vi ønsker å gi mer enn håp!
Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe noen!!!

TV viser oss stadig hvordan Aids herjer i Afrika, Etiopia er ikke noe unntak.
Barna lider!! Utrolig mange barn lever på gata. Foreldrene er døde, slekt og venner har mer enn nok med å ta vare på seg selv. Det er umulig for oss å tenke og å forstå hvilken tilstand disse barna lever under.

KAN DERE HJELPE ?   JA !!!

Alle monner drar! Prosjektet har gratis administrasjon. Og dere vil får se at det nytter å hjelpe! Dette er hjelp til selvhjelp!!! Prosjektet skaper allerede mange sårt tiltrengte arbeidsplasser. Vi har også planer om å få noen til å starte mikrofinans, yrkesutdanning mm.

Når som helst er dere velkommen til å besøke prosjektet. Hotellet vil ha ett gratis rom til disposisjon for faste givere! Egentlig burde det være obligatorisk å besøke Afrika, det er ”annerledeslandet” det! Gi beskjed før dere kommer så vi er sikre på å ha ledig rom!

Prosjektet har egen konto  i Sparebanken Sør. 
Kontonr.: 2801 1723 251.  Alt går uavkortet til prosjektet!
Jeg har ingen eierandel i dette, min rolle er å hjelpe, følge opp prosjektet fraNorge!

Med håpefull hilsen
For ADAMA-prosjektet, Norge

Orgnr.:991 758 895
Karin Rønning (sign)
Rønningvn. 13,
3770 Kragerø.
Tlf. 35988498 eller 90695197. 

Mail-adr.: vadfoss@hotmail.com

Vi ønsker å gi barna en trygg oppvekst!!
Bildene av barna er tatt av meg. Dette var tilfeldige møter med disse.

Gut

Vi ønsker å gi mer enn håp!
Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe noen!!!